Nieuw Akerendam - Een uniek ouderencentrum

Vergroot tekst

Een uniek wooncentrum voor ouderen in Beverwijk...

Contact

Algemeen:
0251 227844
 
06 53787438
Verhuur:
06 51167010

Onze Activiteiten

Sinds 1 september
Zijn de wekelijkse activiteiten weer begonnen!

Introductie

Een uniek wooncentrum voor mensen vanaf 60 jaar in Beverwijk.

Nieuw Akerendam is een wooncomplex waar mensen zelfstandig wonen. Er is een scala aan mogelijkheden voor ontmoeting, ontspanning en vrijetijdsbesteding. En met een unieke ligging: aan de rand van de historische buitenplaats Akerendam, in hartje Beverwijk.

Wonen en leven zoals u dat graag wilt.

Ook als u ouder wordt, is het prettig om uw leven in te richten zoals u dat graag wilt, U heeft uw eigen famillie- en kennissenkring, uw eigen activiteiten en interesses, uw eigen idee?n over de manier waarop u wilt wonen en leven. Wonen in Nieuw Akerendam biedt u alle vrijheid om uw eigen keuzes te blijven maken: een comfortabel, gelijkvloers appartement met een goed geoutilleerde keuken en een ruime badkamer. En alle privacy die u zich wensen kunt.

Maar Nieuw Akerendam biedt meer. Zoals de geruststellende 24-uurs aanwezigheid van een serviceco?rdinator, op wie u een beroep kunt doen als u hulp nodig heeft. Alle algemene ruimten en alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Daarnaast beschikt Nieuw Akerendam over een groot aantal voorzieningen waar u als bewoner gebruik van kunt maken. U heeft bijvoorbeeld vrij toegang tot het aangrenzende park, behorend bij de buitenplaats Akerendam. Voor fervente tuiniers zijn tuintjes beschikbaar in de moestuin. Zij kunnen na gedane arbeid met een kop koffie bijkomen in de Oranjerie. Verder vindt u in Nieuw Akerendam onder meer een gezellige recreatiezaal, een multifunctionele zaal, een bibliotheek met computer en leestafel, een wasserette, een kapsalon en een fysiotherapie. U kunt deelnemen aan allerlei activiteiten, door bewoners zelf (mede-)georganiseerd. Dit varieert van gymnastiek, bridgemiddagen en biljarten tot kookcursussen, concerten en busreizen.

Centraal gelegen in een groene omgeving

Genieten van de lentezon op een bankje in het park. Een paar boodschappen doen in het centrum van Beverwijk. Met de trein naar Haarlem, of de bus nemen naar Wijk aan Zee.

Vanuit uw appartement in Nieuw Akerendam is dit alles mogelijk, zonder veel moeite. De twee Appartementengebouwen, Nieuw Akerendam I en II, liggen tegenover elkaar aan de Meester Van Lingenlaan 2 te Beverwijk. Aan de achterzijde ligt het park van de buitenplaats Akerendam, dat voor bewoners vrij toegankelijk is. Het Rode Kruis Ziekenhuis, gelegen naar de buitenplaats, is via het park binnen 5 minuten te bereiken. Ook de belangrijkste winkelstraat van Beverwijk, de Breestaat, ligt op loopafstand.

Nieuw Akerendam is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de buitenplaats ligt tegenover het NS-station Beverwijk, tevens busstation.